031 668 544
Podmeni

Programe sofinancira
O klubu

Smučarski klub Kristijanja je nastal leta 1993 na pobudo športnega pedagoga in bivšega demonstratorja smučanja Cirila Šauperla. Od vsega začetka je bilo delo v klubu zastavljeno strokovno in praktično brez tekmovalnih ciljev. Vendar so leta prinesla svoje in na strokovni osnovi danes uspešno vzgajamo tudi slovenske alpske smučarske tekmovalce.

Prvi cilj nam je ostal še vedno omogočiti aktivno in smotrno preživljanje prostega časa otrokom v vseh letnih časih. V klub privabljamo predvsem najmlajše kategorije otok. Seveda je poudarek na smučanju, ravno tako pa ne zanemarjamo ostalih športnih kot tudi drugih aktivnosti. Zelo pomembno se nam zdi sodelovanje s starši in na ta način nam vedno uspe zbrati veliko donatorskih sredstev.

Pomembna se nam zdi izbira kadrov. Že od vsega začetka je glavni kriterij izbire kadrov pedagoška izobrazba. Tako imamo v klubu izključno diplomante Fakultete za šport. Imamo tudi redno zaposlenega športnega pedagoga.

Tako SK Kristianija v Ljubljani deluje od svoje ustanovitve na področju vzgoje mladih smučarjev in s svojimi tekmovalnimi ekipami med mlajšimi in starejšimi dečki in deklicami ter v mladinski konkurenci.

Ob tekmovalnem smučanju pa v klubu ne pozabljamo na običajno rekreativno smučanje in predvsem druženje tako otrok kot njihovih staršev. Uspehi v življenju so vedno odvisni od družinskega okolja in enako je na področju vrhunskega športa, pri nas smučanja.

Danes je gonilna sila kluba zagotovo Aleš Rogelj ob pomoči prav vseh staršev in seveda marljivih otrok ter tekmovalcev.

V našo sredino sprejemamo in je dobrodošel vsak član, ki se le najde med našimi vodili in so mu naše vrednote pisane na kožo. Prisrčno vabljeni, da nas obiščete, pokličete in spoznate.